Čaj od mente - savršen lijek protiv mučnine i mamurlukaOsim što ima blagotvoran utjecaj na dišni sustav, menta je idealna namirnica za osobe s probavnim smetnjama, što s obzirom na skorošnje blagdane, kada je konzumacija hrane i alkohola povećana, nije iznenađujuća pojava kod većine ljudi. U nastavku donosimo još nekoliko ljekovitih svojstava ove biljke!


Uklanja glavobolju
Ulje od mente također je jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv glavobolje. Nekoliko kapi ulja utrljajte u čelo, potiljak i sljepoočnice. Vjerovali ili ne, bol bi trebala nestati već nakon petnaest minuta. Umjesto mente možete koristiti i ulje od lavande. Nekoliko kapi nanesite na papirnatu maramicu i povremeno mirišite.

Topi masne naslage
Da je menta jedan od najvećih neprijatelja masnih naslaga pokazalo je i nedavno istraživanje u Zapadnoj Virginiji.

'Ubija' želju za cigaretom
Budući da ima specifičan miris, menta smanjuje želju za cigaretom. Ukoliko ste i vi odlučili uštedjeti na nikotinu, preporučamo da se inhalirate ovom biljkom.

Pobjeđuje stres
Čaj od mente jača živce i djeluje umirujuće. Ukoliko niste ljubitelj ovog napitka, umjesto čaja koristite eterična ulja na bazi metvice koja vam mogu koristi kao osvježivači prostora.