Savršena šalica čaja 1.dio



Piše: Dario Sušanj , 27. 12. 2010.
http://www.velikabritanija.net






Svakodnevno se samo u Britaniji popije više od 165 milijuna šalica čaja. Koja je vaša omiljena vrsta čaja? Pijete li ga s mlijekom ili bez – ili to pak možda ovisi o tome posjećujete li neku od zemalja gdje je čaj s mlijekom tradicija?

Britanska turistička organizacija Visit Britain provela je anketu među svojim fanovima na Facebooku te je nedavno objavila zanimljive i pomalo iznenađujuće rezultate…

Kako dakle, prema anketiranima, izgleda savršena šalica čaja?

Čaj je jedna od prvih asocijacija na Britaniju – valja znati kako ga ispravno piti i odakle je i kada došao u ovu zemlju – ali mišljenja oko toga koja je najbolja vrsta i kako ga točno piti vrlo su šarolika i razlikuju se od osobe do osobe. Britanska turistička organizacija Visit Britain upitala je svoje fanove na Facebook stranici LoveUK kakav čaj najviše vole piti, a rezultati su i pomalo iznenađujući. Više od 1200 fanova podijelilo je svoje mišljenje i stavove u ovoj zanimljivoj anketi.

Čak 58 posto ispitanih inzistira na tome da se čaj mora piti s mlijekom te ga tako obično i piju, bez obzira nalaze li se trenutno u Britaniji ili kod kuće. Neki, pak, kažu kako su navikli piti čaj s mlijekom tijekom svojeg boravka na otoku ali da to ne prakticiraju i u vlastitoj zemlji.

Čaj s mlijekom najčešće i najviše piju anketirani iz Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila i Kanade. Što mislite – je li ovako visok rezultat onih koji obožavaju čaj s mlijekom (u koje se i sam ubrajam) posljedica toga što Love UK stranicu posjećuju uglavnom oni zaljubljeni u ovu zemlju?

(Nastavak slijedi)