Tahebo čaj





Pozitivni rezultati pijenja taheebo čaja pokazali su se prije svega u liječenju raznih vrsta raka, uključujući leukemiju i mnoge druge teške bolesti. Tako se smatra da ovaj čaj, zahvaljujući brojnim vitalnim tvarima, potiče rad imunog sistema, suzbija infekcije, pospješuje zarastanje rana, potiče apetit, tijelu daje veću vitalnost te ga pomlađuje.

Zahvaljujući njegovom djelovanju, žlijezde znojnice stalno otvorene, lakše se uklanjaju otrovne tvari iz našeg organizma. Važno je napomenuti da konzumacija taheebo čaja nema negativnih nuspojava na organizam ako se uzima u kombinaciji sa propisanim lijekovima. Znatna poboljšanja zdravlja nakon uzimanja taheebo čaja zapažena su kod pacijenata koji boluju od teških bolesti.

U nekim je slučajevima konzumiranje ovog čaja dovelo do izlječenja. Za taheebo čaj u nekim je istraživanjima dokazano da sadrži supstancu koja je vrlo snažan prirodni antibiotik. On ne samo da ublažuje bolove nego i pomaže organizmu da se sam bori protiv bolesti.

Tokom ciklusa, smiruje i opušta. Imate li problema sa umornim i teškim nogama, slabošću vena te ako su one proširene, trebali bi piti ovaj čaj. Preporučuje se ispijanje 3 – 4 šalica na dan, a kada se zdravstveno stanje osobe poboljša, dovoljno je piti samo jednu šalicu.


Izvor: gorila.hr